La crisi econòmica actual està destruint l’estat de benestar i tot el que s’havia aconseguit fins ara, amb la irresponsabilitat de governs de la dreta més rància tant al País Valencià com a la resta de l’estat. Els joves, amb una taxa d’atur impressionant estem patint la crisi i som un dels sectors més castigats per la malaurada situació financera i econòmica per la qual travessa la nostra terra. Trobem serioses dificultats per a trobar feina i, quan la trobem, ens veiem ofegats i condemnats a la precarietat laboral.

L’educació ha patit, des dels últims anys, retallades en tot el sector públic, amb l’augment de ràtio a les aules, reducció de les places als instituts, col·legis i universitats públiques i més encara amb l’aprovació de la LOMQE, una llei regressiva i més comuna als temps de Franco que al segle XXI. Per no dir la reducció que està patint el valencià a les nostres aules, on la Generalitat Valenciana està carregant-se moltes de línies en valencià a la comarca de la Safor. Per aixó des de Compromís defensem una EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT I EN VALENCIÀ.

La joventut reclama més cultura, i més cultura valenciana, la cultura nostra que el PPCV vol carregar-se sense més dilació. Volem una societat més oberta, més participativa i que done a la joventut molt més protagonisme en la vida pública i política tant al nostre poble, como al País Valencià o el conjunt de l’estat espanyol. Així com reclamar uns representants polítics més responsables, dignes i transparents. Però aixó és una feina que depén de tots i totes.

La cultura és més que important, i per això cal que la Biblioteca Pública Municipal de Piles s’amplie, i almenys tinga molta més cobertura en temps d’exàmens, que estiga molt més assortida i tinga més llibres i més tecnologia (per no parlar de la desgraciada situació de mal estat en què es troba), així com fomentar la cultura del teatre i del cinema.

S. C.