Ho farà en una moció al proper ple ordinari de setembre. Demana que s’incrementen les inspeccions en les empreses de treball temporal que contracten persones que treballen en el sector agrícola.

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Piles ha tingut coneixement de l’existència de serioses irregularitats en el procés de contractació de persones que treballen com a collidors de taronja per part d’empreses de treball temporal.

Els treballadors i les treballadores denuncien l’existència de processos irregulars de contractació; concretament, hi ha treballadors que denuncien el cobrament de salaris inferiors als deu euros diaris després de realitzar jornades de més de deu hores.

Resulta evident que les condicions de treball al camp valencià, i concretament dels treballadors i treballadores de la taronja, que no han sigut mai òptimes, han empitjorat en els darrers anys a causa, entre altres raons, de la irrupció del sistema de contractació indirecta controlat per les empreses de treball temporal.

És per tot això que proposem al Ple de l’Ajuntament l’adopció de la següent:
PROPOSTA D’ACORD

Que l’Ajuntament de Piles:

PRIMER.- Demane al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social

  • A.- Que incremente les inspeccions en les empreses de treball temporal que contracten persones que treballen en el sector agrícola.
  • B.- Que introduïsca els canvis normatius necessaris per a evitar que estos abusos continuen produint-se.

SEGON.- Envie este acord a la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació de la Generalitat, al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, als grups parlamentaris de les Corts Valencianes i als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats.