Ho farà en una moció al proper ple ordinari de setembre.

En Salvador Tur i Torregrossa, portaveu del Grup Municipal Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Piles, a l’empar del que estableix la Llei Reguladora de les Bases de Regim Local i el Decret 2568/1986 d’Organització i Funcionament i Régim Jurídic de les Entitats Locals, presenta al Ple la següent

MOCIÓ

Al setembre del 2012, el Govern de l’Estat, va aplicar als professionals de la Perruqueria i Imatge Personal un increment que va muntar des del 8% el impost sobre el valor afegit (IVA) al 21%. Aquesta abusiva pujada ha afectat de forma dramàtica als Centres de Perruqueria i Estètica, i ha propiciat el tancament a la Comunitat Valenciana de més de 400 salons i 2.500 acomiadaments, que sumat a la totalitat del territori espanyol aquest gremi ja acumula 8.000 centres tancats i la perduda de 20.000 llocs de treball. A aquesta lamentable situació, cal sumar el renaixement de perruqueries clandestines i l’auge de l’economia submergida. Per açò, als quals segueixen tributant a la hisenda pública, cada dia els resulta més difícil sobreviure amb una competència deslleial que va en alça, a causa de la crisi econòmica que estem patint i la falta d’ocupació.

Aquest sector, veu incrementat encara més les seues dificultats per a mantenir-se pels següents motius, a l’augment de l’IVA han de sumar les constants pujades en els rebuts de la llum, energia necessària per a realitzar el seu treball, i la resta d’impostos que també afecten al conjunt dels treballadors autònoms, amb la impotència de no poder repercutir-los en els preus dels seus serveis, doncs de fer-ho, perdrien clients que també estan travessant aquesta crisi, i per tant, han d’assumir ells les perdudes dels 13 punts de diferència que va de l’IVA reduït al que amortitzen en l’actualitat.

L’afany recaptatori del Govern de l’Estat, ha comès un error de càlcul en el seu plantejament fiscal, doncs no solament ha provocat la perduda de milers de llocs de treball, sinó que paradoxalment, les arques publiques han ingressat menys diners en concepte d’IVA, de les previsions que al principi tenia el Ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro. S’estima que durant el present any tancaran 5.600 perruqueríes més en tot l’Estat. Una xifra molt alarmant, doncs en la majoria d’aquests establiments treballen un autònom amb un o dos empleats, amb el perjudici afegit que el 86% d’els qui els regenten són dones, que sempre es troben amb més obstacles a l’hora de trobar una nova ocupació.

És per tot això que es realitza la següent proposta

ACORDS

1-. L’Ajuntament de Piles insta al Govern de l’Estat sol·licitant que contemple una excepcionalitat en l’aplicació de l’IVA per al sector als professionals de la Perruqueria i Imatge Personal fixant-lo en el 10%

2-. L’Ajuntament de Piles donarà compte del compliment del present acord en el termini màxim d’un mes.