BIOLOGIA DEL MOSQUIT TIGRE.

El Mosquit Tigre està catalogat com una espècie invasora procedent d’Àsia i la seua expansió és deu al comerç internacional de mercaderies, degut ha que residix en neumàtics utilitzats, plantes ornamentals i zones humides i fresques. En l’estiu del 2004 és quan es detecta la seua presencia en Espanya, en Sant Cugat del Vallés (Barcelona) i s’ha expandit per tota la conca mediterrània.

El Mosquit Tigre adult és reconeix pel seu comportament, vola baix i pica sobretot de dia, també és xicotet i negre amb ratlles blanques. Pot transmetre malalties infeccioses com la Febra Groga, Dengue o Chikungunya,  però en el nostre país fins al dia de hui no s’han donat casos d’aquestes malalties per la seua picadura.

És la femella la que “pica”, ja que necessita les proteïnes de la sang per fecundar els seus ous, els quals són dipositats en xicotets punts d’aigua estancada.

EN EL CONTROL DEL MOSQUIT TIGRE, TOTS ESTEM IMPLICATS!

Com a ciutadà, en què puc col·laborar?

  1. Evitar recipients que puguen acumular aigua estancada (poals, bidons, cendrers, plats de masseters, fonts…) perquè no existisquen llocs de criança i evitar la seua reproducció.
  2. Mantenint els nivells de Clor adequats en les piscines, bases i tancs durant tot l’any perquè no crien en aquests llocs.
  3. Protegint els pous i aljubs amb malles mosquiteres perquè no posen els seus ous.
  4. Vigilant el reg per goteig, que pot deixar xicotets punts d’aigua en macetes i plats. És necessari retirar l’aigua sobrant del reg de les plantes.
  5. Renovar cada 2 o 3 dies l’aigua dels bevedors de les nostres mascotes.
  6. Abocar aigua als desaigües, almenys una vegada per setmana, per evitar el seu estancament.

GRÀCIES PER LA TEUA COL·LABORACIÓ!

NO CONFUNDISQUES.

És important no confondre els Mosquits Tigre amb altres xicotets insectes voladors anomenats “quironòmids”. Els quironòmids no piquen, apareixen a la matinada i a la poca nit en grans quantitats formant núvols durant pocs dies i no afecten la salut pública.

El Mosquit Tigre SÍ que pica, la seua picadura és dolorosa y capaç de entrebesar amb l’agulló una peça de roba fina. No forma núvols, vola en solitari.

QUE POT FER L’AJUNTAMENT DE PILES?

  • Instem a què l’ajuntament de Piles compte amb l’ajuda de tècnics especialitzats en el control vectorial.
  • Que revise durant tot l’any els focus de riscs com: jardins, fonts i recintes públics.
  • Fomentar una campanya de prevenció contra el Mosquit Tigre en els espais privats que ajudaran a evitar les molèsties causades per aquest mosquit i la seua expansió.

Sin título