Secretaría farà un seguiment semestral de l’acompliment de les mocions i declaracions institucionals

La moció va ser presentada pel regidor de Compromís per Piles, Salvador Tur, i aprovada per unanimitat per tots els partits.

 

MOCIÓ:

Els grups de l’oposició tenen diferents instruments democràtics per participar en l’activitat del municipi i aportar iniciatives que enriquisquen la qualitat democràtica, tot millorant amb això el dia a dia de la ciutadania. Entre aquests instruments hi ha les mocions, propostes que els diferents grups municipals presenten al plenari de la corporació per al seu estudi, debat i consideració.
Les mocions tenen una importància extraordinària en el joc democràtic dels municipis, ja que es representen una eina essencial perquè els grups municipals puguen contribuir en la política que es fa al municipi i, d’aquesta manera, ajudar a aconseguir un major pluralisme en la governança, tot repercutint en última instància en la ciutadania. De fet, la majoria de les mocions aprovades tenen un impacte directe en el municipi i per tant, milloren o solucionen problemes reals i concrets.
El Grup Municipal de Compromís per Piles desconeix si les mocions presentades pels diferents grups de l’oposició i inclús de l’’equip de govern aprovades per la majoria del plenari, es porten a la pràctica en un termini raonable de temps els acords que inclouen. En la nostra opinió, prendre en consideració una moció i per tant aprovar-la en plenari ha d’equivaldre a adquirir un clar compromís per materialitzar allò acordat; malauradament, aquesta manca d’acció o en tot cas d’informació, ens fa dubtar sobre l’estat en què es troben les diferents iniciatives que ja han estat aprovades.
I és per això que aquest regidor proposa al ple de l’Ajuntament de Piles l’adopció del següent ACORD:

  • Instar a la Secretaría del plenari a que elabore semestralment un informe que incloga totes les mocions i declaracions institucionals aprovades des de la constitució de l’actual corporació, així com el seu grau d’acompliment. Aquests informes semestrals es remetran a les comissions municipals corresponents per tal que l’equip de govern explique l’estat d’acompliment de cada acord plenari.
Arxivat en: Documents

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *